joi, 28 noiembrie 2013

Planuri de viitor - Pro TV

Azi, la jurnalul de seara, iar a comis-o tanti Esca. De data asta a vorbit despre "planuri de viitor". Ma intreb ce planuri sa imi fac pentru prezent sau, de ce nu, pentru trecut. V-ati prins: pleonasm cras!

Atentie, insa, este corect sa spunem " planuri pentru viitorul apropiat/indepartat", ideea este sa adaugati o adjectivare cuvantului viitor, si iesiti astfel din sfera pleonasmului.

Maine ma leg urat de tot de Realitatea TV.  Rar am auzit atatea greseli la un post TV precum cele de la Realitatea TV. Sa nu zica Pro TV ca am ceva cu ei in mod special.

AMENDA: Sa isi cumpere DOOM 2 tanti Esca, varianta print. Si-o permite oare ?? :D

3 comentarii:

  1. Alex, tu esti cu 1,000 de etape inainte!!!... Pai astea sunt chestii de super-finete, pana la ele gasim in jurul nostru (inclusiv la TV) prostii (a se citi greseli de limba) mult mai grosolane! Ce spui tu, ca "planuri de viitor" ar fi pleonasm, este pentru "masterat", iar "spicherii" astia sunt abia la gradinita... Succes cu blogul, am sa-l urmaresc! GD

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru incurajari, Gabi. Stii, ideea bloggului nu este sa public exclusiv greselile " la unii agramatizati" :D, ci ca ceea ce scriu sa fie util si pentru ceilalti, care chiar vor sa isi pefectioneze limba romana.Pe curand!

    RăspundețiȘtergere